Blog

Kérlek nézz bele az írásaimba és ismert meg a szemléletet, amivel dolgozom alaposabban!

Sosem késő, sosem túl korán, mi az?

Sosem késő, sosem túl korán, mi az?

Aktívan tenni az egészségedért! Ami húszévesen legtöbbek számára még magától értetődő, az negyven év felett egyre több figyelmet igényel. Bármely életszakaszban tartasz, nem késő és nincs korán elkezdeni egészséged fejlesztését. Egészséged nem csak a testeddel való megfelelő törődést jelenti, hanem lelki egyensúlyod megtartását is. Az egészségfejlesztés éppen ezért a test egészségének visszaszerzéséhez és megtartásához vezető lehetőségek mellett szem előtt tartja mentálhigiénés szempontokat is.

Mivel foglalkozik a mentálhigiéniás szakember?

Mivel foglalkozik a mentálhigiéniás szakember?

Az “Ép testben ép lélek.” mondás mindenki számára ismerősen cseng, ahogy a humorosan megfogalmazott átirat is ismerős lehet, mely szerint “ép testben épp élek.” A mentálhigiéné lényege, hogy megteremtse azt a mentális és lelki egyensúlyt, amelynek segítségével valóban jól érezzük magunkat a bőrünkben és kiegyensúlyozottan legyünk jelen az életünkben.

Mit érdemes tudni a Mindfulnessről?

Mit érdemes tudni a Mindfulnessről?

Minden pillanatodban ott rejlik a boldogság ígérete. Tudom, hogy ez első hallásra mennyire mellbevágó állítás, főleg, ha egy súlyos betegséggel vagy nagyobb veszteséggel nézel szembe. Habár nem ismerem a helyzetedet, mégsem kívülről “okoskodom”. Pár éve nekem is szembe kellett néznem a rettegett diagnózissal, a rák mögött meghúzódó okokkal és végül döntés elé állított az élet: vagy boldogabbá teszem az életem és gyógyulok vagy elmúlok.

Asztrozófia, avagy a csillagok bölcsessége

Asztrozófia, avagy a csillagok bölcsessége

Határ a csillagos ég. Vagy mégsem? Hol vannak lehetőségeink és hol helyezkednek el korlátaink? Az asztrozófia egy olyan elemző módszer, amely a fenti kérdésekre segít válaszokat találni a személyiséged, az életutad és a jelenben zajló aktuális hatások tükrében. Ebben segít a csillagok (astro) bölcsessége (sophia), az asztrozófia.