Asztrozófia, avagy a csillagok bölcsessége

Asztrozófia | 0 hozzászólás

Határ a csillagos ég. Vagy mégsem? Hol vannak lehetőségeink és hol helyezkednek el korlátaink? Az asztrozófia egy olyan elemző módszer, amely a fenti kérdésekre segít válaszokat találni a személyiséged, az életutad és a jelenben zajló aktuális hatások tükrében. Ebben segít a csillagok (astro) bölcsessége (sophia), az asztrozófia.

Mi a különbség az asztrozófia és az asztrológia között?

Leginkább a megközelítés. Az asztrológia felosztja az égboltot 12 egyforma szeletre, amelyhez egy-egy zodiákust (állatövi jegyet) rendel és ez alapján állít fel egy születési – vagy eseménykezdeti – horoszkópot. E horoszkóp segítségével a külvilágban megjelenő tendenciákat jósol meg előre. Ezzel szemben az asztrozófia egy jóval dinamikusabb megközelítést alkalmaz. Egyrészt a születési időpont alapján felállított teljes csillagtérkép az asztrológiai megközelítéssel szemben figyelembe veszi, hogy a zodiákusok nem egyforma távolságra és nem egyenlő szögben helyezkednek el egymáshoz képest az égbolton. Másrészt a 12 zodiákuson túl, a teljes égbolton felragyogó csillagképeket és megjelenő csillagokat, bolygókat is felhasználja az elemzésre. Megközelítését tekintve az asztrozófia az egyéni fejlődés lehetőségeit kutatja, amely egy belső utat jelent.

 Az asztrozófia lényege, hogy az egyént nem külső hatások által meghatározott lénynek tekinti, hanem olyan szabad tudatnak, amely állandó változásával folyamatosan lehetőséget teremt a fejlődésre. Az asztrozófia a csillagok bölcsességéhez való kapcsolódás művészete, amely azok és az egyén energiájának, jellegzetességeinek kapcsolatára épül. 

A csillagtérkép (asztroszkóp) tehát a külső hatások mellett a belső megélések lehetőségeinek tárházát is feltárja, míg a horoszkóp inkább a külső erők determináló hatásaira koncentrál. “A bölcs uralkodik a csillagokon.”, tartja a mondás. Az asztrozófia abban segít, hogy a minél magasabb tudatossággal, szabadsággal és szeretettel legyünk képesek megélni az életünk során megjelenő változások folyamatát. 

Az asztrológiai és az asztrozófiai elemzéshez is elengedhetetlen tehát a pontos születési időpont ismerete, illetve pontosítása, de míg az asztrológia sorsformáló irányokat vázol fel, az asztrozófia a minél nagyobb bölcsességgel történő megélésre összpontosít.

Az asztrozófia – Paksi Zoltán tanítása alapján – a magasabb minőségek működése felé terel minket, megmutatva, hogy nagyobb tudatosság mellett hogyan működhetnek harmonikusan az életünkben megjelenő különféle hatások összessége. Nem csak a csillagállásokat tekintjük át, hanem a csillagképekben rejlő mélyebb bölcsességet is felszínre hozzuk annak érdekében, hogy az asztrozófia felé forduló vendégeink életüket a számukra leginkább előnyös módon legyenek képesek megélni.

Hogy történik a konzultáció?

Az első alkalommal egyeztetjük azokat a kulcsfontosságú életeseményeket, amelyek nagy jelentőséggel bírnak az életedben. Ezen események által pontosítom a születési képleted, amely az asztroszkóp (csillagtérkép) elkészítéséhez elengedhetetlen. A következő alkalommal belevágunk az asztroszkóp elemzésébe. Áttekintjük a 12 életterületedet és átbeszéljük lehetőségeidet a csillagok bölcsességének tükrében. További alkalmakon, ha szükségét érzed, lehetőség van egy-egy életterület, döntéshelyzet vagy fontos téma áttekintésére. Mivel az asztrozófia esetében nem csupán információk átadásáról van szó, hanem a szavakon túlmutató bölcsesség felébresztéséről is, így lehetőséget kínálok a meditatív önmegismerésre is ezeken az együtt töltött alkalmakon.

A konzultációk 90 perces alkalmak keretében történnek. Eljöhetsz hozzám személyesen, de van lehetőség online konzultációkon keresztül is együtt dolgozni.

Megérintett a téma?

Ha kérdésed van vagy segítségre lenne szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot!