Vissza az egészséghez!

Egészségjavító Program, amelyet csoportban és egyéni konzultációk formájában is elvégezhetsz.

Csoport indulása: 2023. január 7. szombat 10 óra

Helyszín: Békéscsaba/Budapest

Foglalkozások időtartama: 2 óra/alkalom

Találkozások gyakorisága:

  • 1-3. alkalom: hetente
  • 4. alkalom 2 hét múlva
  • 5. alkalom: 1 hónap múlva
  • 6. alkalom: 3 hónap múlva
  • 7. alkalom: 6 hónap múlva

Részvételi díj első részlete: 40 000 Ft

Részvételi díj második részlete: 35 000 Ft

Egy összegben fizetve: 65 000 Ft

Mi ez a Program?

Az egészségfejlesztés lényege az, hogyan tudod jól érezni magad a bőrödben. Az egészség fejlesztése sokak számára akkor válik kiemelkedően fontossá, amikor megjelenik valamilyen súlyosabb, vagy nehezebben kezelhető krónikus betegség. Ez a komplex program nagy hangsúlyt fektet a fizikai egészség helyreállítására és fenntartására, hogy ép testben ép lélekkel éld tovább az életed.

Az egészségfejlesztéshez kulcs, hogy igent mondjunk egy tudatosabb életre. Tudatosságra van szükség az életmódunk, táplálkozásunk helyes módjának fenntartásához és ahhoz is, hogy megtanuljuk érzelmeinket megfelelően szabályozni. Ezen az úton haladva a stressz és az abból eredő krónikus betegségek megelőzhetőek, ha pedig már jelen vannak, hatásuk jelentősen csökkenthető, sok esetben fel is számolható. Éppen ezért érdemes belevágni az életmódváltásba! Az azonban nem mindegy, hogyan tesszük azt.

A program elvégezhető egyéni konzultációk keretében, 90 perces egyéni alkalmakon. A részvételi díj ez esetben 38 000 Ft/alkalom. Csoportban kedvezményes áron érhető el ez a Program.

Hogyan fejlesztjük az egészséget a Vissza az egészséghez Programon?

Előzetes állapotfelmérés után, az első 3 alkalommal szó lesz az egészséges étkezés alapjairól, a vitaminok, nyomelemek és a flavonoidok jelentőségéről. Áttekintjük az életedmódodban jelen lévő hasznos és káros szokásokat és az 5 alkalom alatt elkezded fokozatosan megváltoztatni azokat. Megismerkedsz a mindfulness szemléletével és tanulni fogsz mindfulnessre épülő stresszoldó meditációs és relaxációs technikákat, valamint vizualizációs gyakorlatokon keresztül is dolgozunk fizikai testünk szerveivel. Ezeket gyakorolva csökkenteni tudod életedben a stresszt és ezzel hozzájárulsz az öngyógyító folyamataid felerősödéséhez. Beszélgetni fogunk a testi és lelki egészséged jelenlegi állapotáról, a mélyebben rejlő okokról és a lehetséges kiutakról is.

Ez a program neked szól,…

  • ha aktívan szeretnél tenni az egészségedért.
  • ha valamilyen betegséggel küzdesz.
  • ha alapvetően egészséges vagy és szeretnéd, hogy ez így is maradjon.
  • ha valamely szerettedet szeretnéd támogatni azzal a tudással, amit ebben a csoportban megszerzel.

 

Fontos!

Ez a Program nem az orvosi ellátás helyett van, nem végzek gyógyító tevékenységet sem egyéniben, sem csoportban. Betegség esetén a Programon az orvosi ellátás mellett érdemes részt venni rajta. 

MIÉRT?

1. Ha beteg vagy és rettegsz a következő vizsgálattól, ha folyamatosan stresszelsz, hogy milyen eredményt kapsz legközelebb, azzal drasztikusan rontod az öngyógyító folyamataidat, így akaratlanul is a téged gyógyító orvosokkal szemben, önmagad ellen dolgozol. Ezzel a programmal olyan eszközöket adok a kezedbe, amelyek segítségével csökkentheted a stresszt és a szorongást, erősítve öngyógyító folyamataidat.

2. Az életmódod áttekintésével, egészségeddel kapcsolatos tudás megszerzéséve, valamint új, egészséges szokások kialakításával a Program segítségével jelentős pluszt adsz önmagadnak a gyógyuláshoz. A ritkuló gyakoriság abban segít, hogy egyre nagyobb önállóság mellett alakítsd át az életed egy egészséges és örömteli irányba.

 

Flavonok

A flavonoidok különféle zöldségek és gyümölcsök gyógyhatású vegyületcsoportjait jelentik. Ezek a tiszta és természetes vegyületek teherementesítik a szervezetet a méreganyagoktól, felpörgetik az anyagcserét és egyedülállóan magas antioxidáns-tartalommal bírnak. Ez utóbbinak nem csak az öregedés lassításában van szerepe, hanem a rákmegelőzésben és a gyulladásgátlásban is. Magas antioxidáns szinttel kevésbé fenyegetnek bennünket a súlyos betegségek. Nem mellékes az az érdekesség sem, hogy a flavonoidokat a Nobel-díjas Szentgyörgyi Albert fedezte fel 1930-ban, és egy belgyógyász kollégájával bizonyította a flavonoidok érfalvédő hatását is.

Sajnos a föld szennyezettsége, a termőtalajok, a víz és a levegő minőségének romlása miatt az elérhető zöldségek és gyümölcsök vitamin-, nyomelem- és enzimtartalma már nem ugyanaz, mint 50-80 évvel ezelőtt. Éppen ezért kiegyensúlyozott étkezés mellett is fontos a jó minőségű vitaminok rendszeres fogyasztása, és erősen javasolt a flavonoidok fogyasztása is.

Én a Flavon cég élő, organikus termékeire tettem le a voksomat. E cég termékeinek fogyasztója és ajánlója is vagyok. A Flavon fejlesztőcsoportjának vezetője Szengyörgyi Albert tanítványa, Prof. Dr. Habil Dinya Zoltán. Ő a magyar és az orosz tudományos akadémia doktora és több mint 40 éve kutatja a flavonoidokat. A flavonoidok magas koncentrátumának kivonása nem egyszerű folyamat. Nagy szakértelmet, jól kivitelezett gyártási eljárást és jól felszerelt gyártóüzemet és fejlesztő laboratóriumot kíván meg. Ezek a feltételek a Flavon esetében maradéktalanul teljesülnek. Termékei világszínvonalú minőséggel bírnak. Flavon termékek által fogyasztott flavonoidok beépülése kivételesen magas: 90% feletti a biológiai hasznosulásuk, tartósítószert, mesterséges anyagokat, színezékeket, adalékanyagokat, állományjavítókat nem tartalmaznak. Egyedülálló, test-azonos gél állaggal rendelkeznek, aminek a jó felszívódásban van szerepe.

A flavonoidok segítségével hozzájárulunk a testünkben optimálisan végbemenő sejtanyagcseréhez, a gyulladásos folyamatok visszaszorításához, a daganatos megbetegedések elkerüléséhez, az érfalak rugalmasságának és fiatalságunk megőrzéséhez, valamint ahhoz, hogy a mindennapjainkat lényegesen több energiával éljük. Ez utóbbi miatt a flavonoidok nem csak testi egészségünket, hanem lelki kiegyensúlyozottságunkat is támogatják.

Mindfulness és Meditáció

A mindfulness jelentése: tudatos jelenlét. A pszichológiában olyan szemléletmódot jelent, amelyben a gyakorló, ahelyett, hogy meg akarná változtatni azt, ami éppen jelen van benne (pl. a negatív érzelmi állapotokat vagy gondolatokat) inkább nyitott érdeklődéssel szemléli azokat. A légzésére helyezve a hangsúlyt, a gyakorló figyelemmel fordul a kellemetlen ingerek felé is, nem ellenségként és problémaként kezeli azokat. Tudatosan háttérbe vonulva a nem-reagálást választja az azonnali problémamegoldással szemben. A mindfulness szemlélete segíteni tud abban, hogy megtörjük a robotpilóta-üzemmódból fakadó tudattalan reakciók ördögi körét.

A mindfulness meditáció egyik formája a tudatos jelenlét alapú stresszcsökkentés (mindfulness based stress reduction, MBSR). Az amigdala, az agy limbikus rendszerének része, amely az agy félelemközpontja és az érzelmek feldolgozásáért, valamint a stresszkezeléséért is felel. Kutatások igazolják, hogy a mindfulness meditáció hatással van az amigdala működésére, képes csökkenti annak aktivitását, csökkentve a félelmeket. A kutatásokban arra is utalnak, hogy ezek a tudatos jelenlét meditációkkal a személyiségünk jellemvonásait is felülírhatjuk az amigdala működésének megváltoztatásán keresztül. Ennek eredménye egy félelmekkel szemben ellenállóbb, nyugodtabb, nyitottabb személyiség. 

A mindfulnessről kicsit bővebben ide kattintva olvashatsz.